Diefstal op de werkvloer

diefstal-werk

 

Diefstal op de werkvloer komt helaas teveel voor. Onderzoek wijst uit dat het merendeel van het jatwerk wordt gepleegd door personeel. De collega waarmee je dagelijks samenwerkt en die je nooit zou verdenken.

Vermoeden van diefstal

Er moet meer zijn dan een vermoeden van diefstal op de werkvloer. Op het moment dat er camerabeelden of getuigenverklaringen zijn kan dit het bewijs vormen dat een personeelslid steelt. Voordat je een collega confronteert met de diefstal of aangifte doet, is het verstandig eerst een reactie te vragen op het bewijs dat je hebt. Mogelijk is er een andere verklaring voor het meenemen van geld of goederen.

 

Bewijs en bekentenis

Een bekentenis is natuurlijk het beste bewijs. Op een mondelinge bekentenis zou iemand terug kunnen komen. Probeer de bekentenis op papier te zetten met de datum en handtekening daarin vermeld. Verzamel ook andere bewijzen door bijvoorbeeld een bekentenis op papier te krijgen van andere werknemers of klanten die iets gezien hebben.

Op zoek naar bewijs? Let op: Niet alles is toegestaan!

 

Fouilleren werknemer

Het is verboden om een werknemer te fouilleren. Zelfs als alleen de jas of de handtas doorzocht wordt met zijn/haar (mondelinge) toestemming. Als hier geen rekening mee wordt gehouden bestaat de kans dat bewijsmateriaal aan de kant wordt geschoven door de rechter.

 

Post en e-mail doornemen

Het is niet altijd toegestaan om alle post en e-mail door te nemen. Per bedrijf kunnen afspraken hierover verschillen. Gerichte brieven waarop “vertrouwelijk” of “persoonlijk” staat mogen niet worden geopend.

 

Werkplek doorzoeken

Als er een op feiten gebaseerde verdenking is mag de werkplek worden doorzocht. De verdachte moet hier, indien mogelijk, bij zijn. De gevolgen van diefstal op het werk liegen er niet om. Zorg dus dat je niet in de verleiding komt en een bekentenis moet afleggen!

 

Succes met oplossen!

De Collega