Een pasfoto op mijn CV toevoegen?

pasfoto cv

Het curriculum vitae dient als visitekaartje en eerste indruk om aan een baan te komen. Daarom is het belangrijk om een verzorgt cv te hebben. Het toevoegen van een pasfoto kan hierbij helpen. Dit  omdat het de recruiter de kans geeft om meer over iemand te weten te komen. Uiteraard dien je wel met een aantal zaken rekening te houden, zodat de bijgesloten pasfoto in de sollicitatiebrief de kans om uitgenodigd te worden vergroot in plaats van verminderd.

 

Foto’s zijn niet tijdloos

Een foto van 10 jaar geleden sturen is af te raden. Op deze manier worden verkeerde verwachtingen gecreëerd. De recruiter wil meer weten over de persoon die u nu bent en niet naar de persoon van 10 jaar geleden. Alhoewel deze persoon er misschien een stuk jonger uit zag, had deze ook een stuk minder ervaring. Je bent dus goed zoals je bent!

 

Professionaliteit en kleding

Je curriculum vitae is de manier om een werkgever kennis te laten maken met u. De foto moet dus vertrouwen wekken. Door te glimlachen, formele kleding te dragen en er verzorgt uit te zien(make-up, geschoren, haar netjes) ontstaat een foto waardoor u er eerder uitgekozen wordt dan collega’s.

Gebruik absoluut geen foto’s die mensen kunnen kwetsen. Ook met het gebruik van foto’s afkomstig van sociale netwerken of uit de privé collectie dien je voorzichtig te zijn. Alhoewel  het natuurlijk altijd afhangt van de functie waar je naar solliciteert, kan het iets teveel van het geode zijn voor werkgevers.

 

Creativiteit

Je mag best afwijken van de te verwachte lay-out. Misschien kan je foto op een andere positie zetten of kan je het kader om de pasfoto op een creatieve manier weergeven. Mocht u  niet teveel  creativiteit in de foto willen hebben, maar er wel  willen insluiten? Gebruik dan de standaard stijl zoals op uw paspoort, waarbij het gezicht en schouders te zien zijn.

 

Make-Up

Door geen overdreven gebruik te maken van make-up voorkom je dat er een verkeerd beeld wordt geschept en mensen zich gaan afvragen wat er achter die laag make-up zit. Door je natuurlijk op te maken, creëer je een professioneler beeld dat een toevoeging kan zijn voor het uiteindelijke fotoresultaat.

 

Het zit hem in de details


Let er op dat de pasfoto die gebruik wordt goed verlicht is, een goede resolutie heeft en bij voorkeur genomen is in een studio. Op deze manier creëer je  een professionele uitstraling en laat je zien dat je aandacht besteed aan details.

 

Cheese!

De Collega