Tekst 25 jarig jubileum

25 jarig jubileum

Doordat mensen steeds vaker van baan wisselen zijn er minder mensen die het 25 jarig jubileum op het werk kunnen vieren. 25 jaar in dienst zijn is een hele prestatie en naast een cadeau verdient de medewerker het om ook middels een toespraak nog eens in het zonnetje gezet te worden.

 

Opening speech

…………… is je zondagse naam. Als we je doordeweeks aanspreken is het gewoon …………… Geboren op …………… en dit jaar ben  je 25 jaar in dienst, dus in …………… begonnen bij ………… In de eerste alinea van je arbeidsovereenkomst staat dat je in dienst bent getreden in de functie van  …………… In de afgelopen 25 jaar heb je de nodige functies bekleed zoals ……………

In de tweede alinea van dit dienstverband staat iets heel opvallends te weten: ……………

 

Middenstuk

In 25 jaar heb jij de nodige diploma’s behaald en je opgewerkt tot iemand die je om een boodschap kunt sturen. Je doet en beheerst het allemaal. Tot die ene keer bij …………… (Begin anekdote)

Foutje bedankt, maar dat is je vergeven en verjaard.

Wat mij verder opvalt is je lichte tongval/ andere opvallende kenmerken. …………… (Voorbeelden)

Maar ……………, Wij waarderen vooral de …………… die je bent. Ik heb een paar collega’s  gevraagd naar hun mening over je en dan hoor ik :

  • Loyaal, harde werker, toegewijd
  • Leuke en gezellige collega
  • Altijd bereid tot extra werk / stapje meer te doen
  • 2 handen op een buik met ……………
  • Multi inzetbaar
  • 1000 poot
  • Goud eerlijk
  • Sociaal

 

Afsluiting en cadeau

Kortom, een medewerker die ieder bedrijf zich zou wensen. Daarvoor wil ik je namens alle collega’s en de directie bedanken en dit cadeau / enveloppe met inhoud overhandigen. Daarnaast nogmaals bedankt en we zijn blij dat onze collega bent. Bloemen heb je al gehad, dus die zijn niet voor jou.

Dames en heren, ik heb wel eens gelezen: “achter ieder succesvolle man staat een verbaasde vrouw” !! …………… mag ik jou als verbaasde vrouw achter …………… deze bloemen overhandigen en je bedanken voor de jarenlange steun.

Ik ga deze speech afsluiten en je nogmaals namens iedereen nogmaals bedanken en feliciteren met het behalen van dit 25 jarig jubileum!

 

Bovenstaande voorbeeldtekst is uiteraard een richtlijn die je kan gebruiken bij het voorbereiden van je toespraak. Het 25 jarig jubileum is een felicitatie waard, dus sta er bij stil!

 

De Collega