Help een workaholic

workaholic

Door de druk die er op de werkvloer heerst, wordt van werknemers verlangt dat ze meer dan 100% van zichzelf geven in de uitoefening van hun taken. Hierdoor hebben veel werknemers het gevoel dat ze niet kunnen voldoen aan de eisen die hun baas stelt en verhogen dan maar het aantal uur dat ze in hun werk stoppen. Wanneer dit te lang voortduurt kan het voorkomen dat mensen liever hun werk in plaats van het gezinsleven en relatie met hun partner onderhouden, waardoor zij beetje bij beetje verschijnselen van een workaholic gaan vertonen.

Betekenis Workaholic

Het Engelse woord worcaholic is afkomstig van de term werkverslaving, dat is afgeleid van de woorden: werk (werk) en alcoholisme (alcoholisme).

Kenmerken

Werknemers lijden letterlijk aan symptomen die alcoholisten vertonen. Ook kan het leiden tot symptomen van stress en burn-out. Doordat je een stressvolle functie hebt, lange dagen werkt, slecht slaapt en onregelmatig eet, is er geen tijd voor ontspanning en goed eten. Klachten die kenmerkend zijn voor ene workaholic zijn; hartkloppingen, maagpijn, hoofdpijn en nervositeit. Ongezond eten kan leiden tot overgewicht en lichamelijke klachten (hoge bloeddruk, hoog cholesterol). Werknemers kunnen ook verslaafd raken aan werk doordat ze proberen te ontsnappen aan  problemen binnen familiaire kring en zoeken hun toevlucht in hun baan te zoeken.

In een kantoor workaholics zijn te herkennen aan onderstaande verschijnselen:

  • Werken op elke tijd en plaats, nachten, weekenden en feestdagen
  • Besteden extreem veel tijd aan het voorbereiden van rapporten
  • Lunchen aan hun bureau
  • Ze zeggen continue bezig te zijn met een “inhaalslag”
  • Lijden aan eerdergenoemde symptomen

Gevolgen samenwerken workaholic

Op kantoor kan het moeilijk samenwerken zijn met workaholics. Dit omdat het vaak perfectionisten zijn, waardoor collega’s zich ongemakkelijk kunnen voelen omdat het niet vaak goed genoeg is. Ook kan het zijn dat er meer onderlinge concurrentie en conflicten op de werkvloer ontstaan waardoor de werkdruk toeneemt. Zo kan een leidinggevende workaholic onrealistische eisen stellen aan zijn medewerkers en kan dit leiden tot conflicten en dit uiteindelijk lijden tot het aftreden van een medewerker.

Hulp

  • Zorg dat workaholics de symptomen erkennen
  • Maak duidelijk dat dit de doelstellingen beïnvloedt
  • Laat zien wat de gevolgen zijn van het gedrag. Niet alleen zijn / haar eigen verschijnselen, maar maak ook duidelijk dat bijvoorbeeld getalenteerde werknemers hierdoor het bedrijf hebben verlaten
  • Probeer iemand in te laten zien dat evenwicht tussen werk en privé belangrijk is
  • Laat een workaholic de gevolgen onder ogen zien wat er kan gebeuren. Bijvoorbeeld het mislopen van relaties in de privésfeer

 

Hou jezelf, collega’s en/ of partner in de gaten!

De Collega